Sympathia.hu

Tények és valóság

Nőket, gyerekeket, időseket vert a Joe Bident támogató Antifa és BLM Washingtonban

PETÁRDÁKAT ÉS TÜZIJÁTÉKOT ROBBANTOTTAK TÖBB ÉTTEREMBEN IS KÖZBEN

Hiába próbálja hetek óta a Trump-párti szavazótáborra rásütni a potenciális polgárháborús erőszak bélyegét a média, a szombati tömegdemonstráció mutatta meg igazán, melyik oldal eszköze a megfélemlítés és az erőszak.

Hatalmas spontán szerveződő tömegdemonstrációt jelentettek be vasárnapra Trump-párti szavazócsoportok az elnök melletti kiállás jegyében. Habár az amerikai és hazai mainstream sajtóban is igyekeztek úgy beállítani a tüntetést, mint amin szélsőjobboldali fanatikusok pár ezren voltak jelen, – több kép, felvétel és többek között a Hetek helyszíni tudósítója is arról számolt be, hogy még a visszafogott becslések szerint is alsó hangon tízezrek gyűltek össze, hogy Trump mellett kiálljanak.

Az Egyesült Államokban már két közel két hete tart a vita az amerikai elnökválasztás eredményeit illetően, ami a választás napján egyértelmű Trump-győzelmet, majd pár nappal később a további beérkező szavazatok megszámolásával pedig egyértelmű Biden-győzelmet mutatott. A republikánus tábor és főként Trump stábja szerint választási csalás történt, olyan szintű, ami több billegő államot is a vizsgálatokat és bírósági döntéseket követően az ő javukra billenthet majd, így a választás még nem lefutott.

A szombati demontstráción hatalmas tömeg gyűlt össze Washington DC-ben, a helyszínről a Hetek tudósítója elképesztő hangulatról számolt be. Bár már nap közben is gyülekeztek a szélsőbaloldali tüntetők, a durva erőszakos támadások csak az este beálltával kezdődtek meg, amikor már a tömeg nagyja elvonult.

Az erőszakra talán egyedül a Proud Boys nevezetű szélsőjobboldalinak tartott szervezet számított, ők több ízben is tömegverekedéssel vették fel a harcot a nagy csoportokba verődött felfegyverkezett fekete ruhás Antifa-, és BLM-bandákkal. A Proud Boys korábban kampánytéma is volt, miután az első elnökjelölti vitán Donald Trumptól azt kérték, hogy utasítsa el a szélsőjobboldali erőszakos szervezeteket, köztük őket is. A kérés azért volt abszurd, mert Trump ezt már számtalanszor megtette. A Proud Boys esetében azt hozzák fel szokszor ellenérvként, hogy a szervezetet egy fekete, kubai férfi vezeti. Trump egyébként válaszában felemlegette, hogy manapság a terrort, megfélemlítést és erőszakot inkább a másik oldal, például az Antifa alkalmazza. Így volt ez szombat éjjel is.

A Million MAGA March-on részt vevő később hazainduló demonstrálóknak a rendőri lezárások miatt nem egy ízben az ellenséges és erőszakos bandákon keresztül kellett eljutniuk az autójukhoz.

Egy fekete nő például megüttt egy férfit csak azért, mert Trump-zászlót vitt magával:

A zavargók egy idős párt szintén azért kezdtek el zaklatni, mert Trump-zászló volt a kezükben:

Egy másik idős embert ellöktek, lelocsoltak és elkezdtek üldözni:

Trump-párti nők egy csoportját is célba vették, hátulról ütve meg őket:

At BLM plaza where Trump supporters are being ran out by BLM and ANTIFA members. Right before I started rolling they grabbed this woman’s hair and stole her American flag. Trump supporters are either being escorted out by police or attacked by a mob
https://t.co/WObSZ44lQW

— Savanah Hernandez (@sav_says_) November 14, 2020

Egy Trump-párti fekete nő a gyermekét tartotta a kezében, amikor körbevették és elkezdték lökdösni. A rendőrökhöz fordult segítségért:

Egy másik többgyermekes család halálra rémülten próbált eliszkolni az őket zaklató Antifa-tüntetők elől. Többen közülük sírva fakadtak:

Egy fiatal pár is a célkeresztbe került, a BLM-tüntetők tojásokkal és más ismeretlen folyadékkal dobálták meg/öntötték le őket. A lány sírva fakadt félelmében:

Egy másik idős Trump-párti tüntetőt konkrétan hátulról támadva ütött ki egy fekete demonstráló. Később előállították az erőszakos tett miatt, illegális fegyverek sorát tartotta magánál (lőfegyverek és nagy kések):

Egy férfit egy lopott Trump-zászlóval vertek fejbe:

A tüntetéstől függetlenül is érte rendbontás az ottlakókat. Több étterembe is tüzijátékot és petárdát dobtak be az Antifa-tagok:

Az este egy pontján azt a Hilton hotelt is célba vették, ahol az információik szerint több Trump-párti tüntető is megszállt. Bár itt többnyire a hotelszobákba lézerezésben merült ki a rendbontás, valamit a szállodába érkező vendégek zaklatásában:

Az este során történt incidensekről azóta is folyamatosan kerülnek fel a felvételek. Egyelőre megbecsülhetetlen, hány embert támadtak meg a békés felvonulást követően.

Forrás:
https://www.hetek.hu/cikkek/online/megvartak-mig-elmegy-a-tomeg-noket-gyerekeket-idoseket-vert-az