Sympathia.hu

Tények és valóság

Globális kódrendszerbe kötne minden embert a kínai elnök

CSAK AZ UTAZHAT, AKI ZÖLD EGÉSZSÉGÜGYI QR-KÓDDAL RENDELKEZIK

Egészségügyi QR-kódokat javasol a kínai elnök a járvány utáni időszakra. Hszi Csin-ping szerint személyes egészségügyi adatokat tartalmazó kódokkal kellene ellátni a külföldre utazókat.

A kínai elnök a virtuális G20-csúcstalálkozón beszélt arról a tervről, ami a határátlépést egészségügyi tanúsítványokhoz, köztük rendszeres vírustesztekhez kötné. „Reméljük, hogy mind több ország csatlakozik ehhez a globális mechanizmushoz” – mondta Hszi a South China Morning Post angol nyelvű kínai lap beszámolója alapján.

A kínai államfő szerint „egyre jobban egységesített ellenőrzési gyakorlatra van szükség ahhoz, hogy az emberek rendezett mozgását biztosítani tudjuk”. Az egészségügyi információkat mobiltelefonokkal leolvasható QR-kódokban tárolják, és ezt a módszert Kínában február óta már széles körben használják. A zöld színű QR-kód azt jelenti, hogy az illető egészséges, és így szabadon utazhat, míg a sárga és piros kódszín azt jelenti, hogy azonnal karanténba kell vonulnia.

Azoknak, akik utazni szeretnének, speciális tesztet kell elvégeztetniük, és ha negatív az eredményt, ezt online kell felölteniük a rendszerbe, hogy megkapják a zöld színű QR-kódot. Kínában ezt a módszert a belföldi repülőjáratokon kötelezővé tették, és abban bíznak, hogy a rendszer idővel globálissá válhat.

Emberi jogi kritikusok felhívják a figyelmet arra, hogy a különlegesen érzékeny személyes adatokat tartalmazó QR-kódok tovább erősítheti a kormányzati ellenőrzést az állampolgárok magánélete felett. Kínában az elmúlt években az új mobil technológiára alapítva átfogó társadalmi pontrendszert vezettek be, amelyek alapján már – amint arról a Hetek beszámolt – már a járvány előtt, 2019-ben 25 millió állampolgártól tagadták meg a vasúti- és repülőjegyek kiadását.

Lapunk legfrissebb számában a nagyszabású Great Reset (Nagy Újrakezdés) tervről is beszámolunk, amelyből kiderül, hogy a davosi globalista elit 2021-től miként akarja átalakítani az egész világot. A terv atyja, Klaus Schwab szerint a „2020. februárja előtti világ már soha tér vissza”.

Forrás:
https://www.hetek.hu/cikkek/online/globalis-kodrendszerbe-kotne-minden-embert-a-kinai-elnok