Sympathia.hu

Tények és valóság

“A HARC MÉG CSAK MOST KEZDŐDIK” – Donald J. Trump amerikai elnök

Közben a balliberális, [mélyállambeli] Twitter teljesen lecsavarta az elnök választási posztjait, teljes cenzúra, nem lehet sem lájkolni, sem kommentelni az USA elnökének több üzenetét.

Újabb szintre lépett a Twitter Trump-ellenes hadjárata azzal, hogy a kezdeti “tényellenőrző” jelölgetéseket követően, most már a techóriás teljesen beszüntette a kommentelést és lájkolást az elnök választási csalással kapcsolatos posztjainál.

“Ez egy puccs”

– felháborodott felhasználók jelezték, hogy szombat reggelre az Egyesült Államok elnökének több posztjánál is ellehetetlenítette a Twitter a lájkolás és kommentelés lehetőségét. Megosztani is csak többszöri figyelmeztetést követően enged a techóriás. A korlátozás a választási csalást emlegető posztoknál lehet tapasztalni.

A Twitter magyarázatában azt írja, hogy azt próbálják megelőzni, hogy “az ehhez hasonló, a Twitter szabályait sértő Tweetek több emberhez is eljussanak, ezért letiltottuk a vele kapcsolatos lehetőségek többségét.”

A nem is annyira váratlan lépést a Twitter azután tette meg, hogy a Legfelsőbb Bíróság elutasította Texas állam keresetét négy csatatér állam eredményeinek az érvénytelenítésére vonatkozóan. Elemzők szerint ez a végét jelentheti a Trump stáb jogi küzdelmeinek az elnökválasztás kimenetelének megváltoztatását illetően.

Trump közben kijelentette, hogy a “harc csak most kezdődik”. Úgy tűnik, az elnök kihasználja a hátralevő 40 napot arra, hogy folytassa az elnökválasztás megfordításáért való küzdelmet, miközben a hétfőn már szavaznak az elektorok az elnök személyéről.

Forrás:
https://www.hetek.hu/cikkek/online/a-harc-meg-csak-most-kezdodik-trump-nem-adja-fel-kozben-a-twitter